Min historie Antatt lesetid: 3 min

Frykt er en fantastisk motivator

Som oftest krever det reell frykt og et møte med bunnen for å trigge en reell livsendring.

 

Hele livet har jeg slitt med å prioritere. Å være disiplinert og å motstå fristelsen av minste motstands vei. Jeg fullførte aldri høyskoleutdanning i Volda, jeg bedrev såkalt "turnus-trening" og valgte livets goder fremfor det sunne liv. Hver gang.

 

Jeg var 35 år, men følte meg som en pensjonist.

 

Jeg har aldri vært overvektig, men det er kun fordelaktig genetikk. Som røyker, kontorrotte, null mosjon og tvilsomme matvaner var både kropp og hjerne i fritt forfall. Jeg var 35 år, men følte meg som en pensjonist.

 

Til tross for manglende formell utdanning så hadde flere års karriere som prosjektleder å se tilbake på. Jeg hadde hatt fast jobb siden jeg var 14 år. Jeg hadde solid arbeidsmoral, men jeg slet med å kjenne tilhørighet og tilfredshet, hvor enn jeg jobbet.

 

En rekke sammenfallende tilfeldigheter gjorde at jeg i 2015 "sa opp" min faste prosjektlederjobb og startet selskapet Human Web. Et byrå som designet og utviklet nettsider og nettbutikker. De første 2 årene etter det var spesielt krevende. Så ble det bare verre.

 

På siden av å være en god far og ekteman og å holde Human Web flytende, havnet helsen ytterligere i baksetet. Jeg hadde ingen tid, ingen energi, ingen struktur og ingen klare mål. Jeg var innstilt på overlevelsesmodus.

 

Jeg merker hvordan helsen plaget meg. Hjernetåken som alltid var der og den enorme utmattelsen. Jeg visste jeg måtte gjøre noe med situasjonen, men hadde verken tid eller ork. Så fikk jeg diagnosen.

 

Seminom testikkelkreft.
Kreft?
Jeg?

 

For første gang i livet innså jeg at handlingslammelse ville være unisont med sikker død. Det traff meg, og det traff meg hardt. Til tross for den "enkle" formen for kreft jeg hadde fått så var det mer enn nok til at begeret rant over. Alt annet jeg (ikke) gjorde i livet, visste jeg fra før at var knyttet til både forhøyet risiko for kreft, alsheimers og andre kroniske lidelser.

 

Frykten tok tak.

 

Frykt er en fantastisk motivator! Den belyste nødvendigheten av endring og handling. Jeg rettet fokus mot produktivitet, selvhjelp, ernæringsfysiologi og trening. Jeg satt meg mål og delmål og utarbeidet daglige rutiner. I prosessen innså jeg raskt at hva jeg trodde jeg var feil. Det jeg fra før hadde vært sikker på jeg visste om helse var, i beste fall, kraftig mistolkninger.

 

De neste årene og frem til i dag har vært en lang, utfordrende, men fremfor alt, utrolig spennende og givende reise inn i egen kropp og hjerne. Jeg fikk innsikt mer i hvem jeg er, hvordan vi som mennesker mentalt og fysisk fungerer. Det har totalt endret mitt syn på livet og hva som ligger i, og hvordan jeg personlig definerer, et godt liv.

 

Det er nettopp denne kunnskapen jeg ønsker å formidle videre til enhver som er mottagelig for å gjøre positive endringer i sitt liv. Det var så mye jeg selv ikke visste eller hadde antatt feil når jeg startet min reise. Derfor finnes bedrelivsstil.no. Derfor holder jeg foredrag, podkaster, lager videoer og prioriterer min tid på dette. Hvis det kan hjelpe deg ut av din situasjon, så er jeg takknemlig for å ha bidratt til at du er på veien til en bedre livstil.