Din Helse Antatt lesetid: 3 min
- ditt ansvar

Helse er så mye mer enn bare trening og kosthold

Din allmenntilstand er direkte knyttet til både din følelse av livskvalitet og din frihet til å leve ut det livet du ønsker. Hva gjør du for å forebygge plager i hverdagen og for når du blir eldre?

 

Mange av oss sliter daglig med ulike plager. Det kan være smerter i muskler og ledd, mageproblemer, overvekt eller ulike lidelser. I Norge har vi tilgang til et av verdens beste helsevesen. Det gjør oss enormt privilegerte og gjør at vi får generelt sett god behandling for våre plager.  Utfordringen er at behandling av helse i stor grad gjøres symptomatisk og med generelle tiltak.  Vi behandler fremfor å forebygge. For egen del slet jeg med kraftige mage problemer som ingen leger fant ut av. Etter mye prøving og feiling på egenhånd løste til slutt problemet.

 

Hva hvis vi kunne unngå at helseplagene oppstår i utgangspunktet?

Ansvar for egen helse

Det er ikke helsevesenets skyld at vi blir dårlige. Det er heller ikke helsevesenets ansvar å holde oss friske. Det er vårt ansvar. Ditt og mitt. Din livsstil dikterer i stor grad ditt behov for behandling. Hva hvis vi kunne unngå at helseplagene oppstår i utgangspunktet?

 

Forebyggende og helhetlige tiltak med personlig tilpasning kreves for å unngå de fleste livsstilsplager og følgelig unngå behandling av dem. Dette inkluderer også en rekke lidelser som man tidligere ikke trodde hadde sammenheng med kosthold og trening. Her, hos Bedre Livsstil, fokuserer jeg på bevisstgjøring, forebygging og kunnskap rundt egen helse.

 

Det er ikke det vi ikke vet som får oss i trøbbel. Det er det vi er sikre på at vi vet, men som ikke stemmer.
- Mark Twain

Myter og meninger

Virkeligheten er at helse er så mye mer kompleks enn hva de fleste som mener noe om det forstår. Hva som fungerer er høyst personlig og individuelt. Biologi, omgivelser, ens spesifikke dårlige vaner er alle faktorer som påvirker ens fysisk og mentalt. Din helseprofil er delvis arvelig, men selv den arvelige delen kan påvirkes til det positive.

 

Det er trist å se hvor mye villedende informasjon det publiseres rundt trening, kosthold og restitusjon. Dessverre, ofte fra velmenende personer uten tilstrekkelig kunnskap eller utdaterte kilder. Det gjør det nesten umulig å vite hvor sannheten ligger i alt mylderet.

 

Mitt mål er å formidle kunnskap basert på forskning og oppdaterte studier. Mitt fokus er på helhetlig helse og personlig tilpasning.

 

Samtidig er veien til bedre så mye enklere enn de fleste frykter. Små tiltak på de rette stedene kan gi enorm forbedring. Man trenger ikke sikte seg inn på å bli en crossfit-junkie eller måle hver kalorie man putter i seg. Man trenger heller ikke sette seg detaljert inn i all forskning. Litt grunnleggende kunnskap og forståelse rundt årsaker og sammenhenger rekker langt.

 

Bokanbefaling! Sjekk ut bøkene til Max Lugavere

Mulighetene

God helse gir oss muligheter. Det bør være drivkraften for endring. Å kunne leve uten fysiske eller mentale hindringer, uten smerter og med en følelse av emosjonell kontroll gir muligheter. Det åpner opp for deltakelse og tilstedeværelse. Det skaper livsglede og tilfredshet.

 

Mitt mål, og mitt formål, med Bedrelivsstil.no er nettopp å vise at høyere livskvalitet er oppnåelig for alle som vil forplikte seg til en bedre livsstil gjennom enkle grep. Jeg har selv gjort denne reisen fra en inaktiv hverdag med elendige matvaner til der jeg er nå. Jeg er heller ikke i mål, men i stadig forbedring.

 

Sliter du med å navigere deg gjennom jungelen av tvilsomme helseråd? Har du prøvd det meste, men føler du helsen som en evig motbakke? Ta kontakt da vel så legger vi en stragegi som er tilpasset nettopp deg!