21. desember, 2020

Tema 2021: Guts’n’Glory Antatt lesetid: 5 min

tema 2021

Publisert: 21. desember, 2020

Tema 2021: Guts’n’Glory Antatt lesetid: 5 min

2020, hva skal man si…

 

Ingen kunne ha forutsett året vi har vært gjennom. Usikkerheten, endringene, begrensningene. Men et nytt år er i anmars, og håpløst positiv som jeg er så forventer jeg at alt løser seg i 2021. Derfor har jeg lagt opp de mest hårete personlige målene noen gang for kommende år.

 

Jeg har ikke så mye til overs for nyttårsforsetter. Min erfaring er at de proklameres helhjertet på nyttårsaften, vurderes halvhjertet ut januar og følges hjerteløst opp resten av året. Nei, jeg liker å sette et tema for året, en ledesjerne å strekke seg etter. Målene jeg setter er kun steg på veien og tema for 2021 har jeg valgt å kalle «Guts’n’Glory».

 

Så hva ligger i temaet Guts’n’Glory?

Første delen, «Guts», handler om å tørre, mot til å handle. Ofte er det løsningen på hvordan man får ting gjort enkel. Det krever bare at man gjør det, at man handler. For mange, og meg inkludert, er det her det også kan bli vanskelig. Enten fordi handlingen kjennes for krevende og prokrastinerers bort eller fordi den ligger for langt utenfor komfortsonen.

Guts’n’glory høres litt mer inspirerende ut. Litt mer sexy.

Den andre delen, «Glory», handler om gjennomføringskraft, disiplin og fokus. Med alle gode intensjoner lagt til side er det ikke alltid at du klarer å stå løpet ut. For egen del har jeg i overkant mange kreative ideer og selv om det har sine fordeler er det ikke uten utfordringer. Det er alltid mer gøy å begynne på noen nytt fremfor å ro i land noe gammelt. Men seieren kan som kjent ikke høstes før mållinjen er krysset.

 

Derfor kunne like gjerne tema 2021 vært handling og gjennomføring, men Guts’n’glory høres litt mer inspirerende ut. Litt mer sexy.

 

Målene jeg har satt meg

Målene jeg har satt meg spenner fra trening og kosthold til podcasting og YouTube-kanal. I tillegg skal jeg bli en habil pianospiller og tilstrekkelig godt spansk til å forstå og gjøre meg forstått i daglig tale. I forhold til trening og kosthold så har jeg en del erfaring, men stiller ellers på bar bakke. Så hvordan har jeg konkretisert målene?

 

Treningen

Treningen har en kondisjonsdel og en styrkedel. Hovedmålet er å komme i mål på halvmaraton på under 1 time og 20 minutter. Det innebærer å dra av 20 minutter på min nåværende bestetid. Ikke umulig, bare veldig vanskelig. I tillegg er målet å legge ned en total løpelengde på 2.366km i 2021. Det tilsvarer Norge på langs, ikke i luftlinje, men i bil. Du kan følge meg i disse utfordringenn her på nettsiden eller i Strava.

 

Styrketreningen neste år kommer fremt være å styrke kjernemuskelatur uten nevneverdig vektendring. Jeg er allerede på vekten jeg ønsker og vil ikke ha med meg mer ut på løpeturene. Likevel har jeg et veldig behov av å bli sterkere, både for skadeforebygging ved løping og for å trene mer enn bare beina. Derfor har jeg gitt meg utfordringen å klare opptakskravet til Navy Seals. Du kan følge meg i denne utfordringen her.

Kostholdet

For å kunne gjennomføre målene ovenfor så er jeg nødt til å spise riktig. Dette blir en forlengelse av hva jeg allerede gjør, men med enda skarpere fokus på en variant av Middelhavsdietten der jeg justerer for treningsmengdene i perioder. Fremfor alt er planen å begrense alt som inneholder gluten, sukker soya for å begrense inflammasjon. Ja, jeg vet det er sukker i alkohol også.

 

Podcasten

Podcasten «Bedre livsstil» skal på lufta og vil ha sending annenhver uke fra januar. Jeg ønsker på sikt at den skal ha en ukentlig sending, men det krever en reell innsats for å fylle opp gjestelisten. Her må undertegnede godt utenfor komfortsonen for å få dette på plass.

 

YouTube-kanalen

Bedre livsstil får også sin egen YouTube-kanal fra nyttår som du vil finne her. Tanken med kan kanalen er fremst å legge ut tips og råd for en bedre livsstil, men også for å dokumentere utfordringene jeg har satt meg og ting jeg tester ut. Jeg har liten erfaring foran kamera så også her må jeg langt utenfor komfortsonen i starten.

 

Pianospillingen

Å spille piano har vært en drøm hele livet. Jeg har et piano, men det hjelper lite om det ikke brukes. Derfor kommer jeg til å bryte av tiden på kontoret 20-30 minutter med daglig tramping i klaveret. Jeg tenker det er nødt til å gi resultater over tid. I alle tilfeller blir det et mentalt, krativt avbrekk i hverdagen.

 

Spansken

Det er to grunner til at jeg har lyst til å lære meg nettopp spansk. For det første er det et veldig anvendelig språk, med rundt 450 milioner spansktalende globalt. I tillegg er veldig mange gode filmer og serier på spansk og jeg vil kunne se disse på orginalspråket. Derfor har språktreningsappen Duolingo blitt min nye bestevenn.

 

 

Dette vil gjøre at jeg lykkes

Det er mye som taler for at jeg ikke kommer til å lykkes med alt jeg har satt meg fore i 2021. Antall timer i døgnet taler mot meg. Treningsmengden er i overkant av hva som kanskje er forsvarlig. Mye er usikkert. Men…

 

Jeg er en sta j*vel når jeg vil og så lenge jeg holder kontinuiteten oppe og «gutser» på områder jeg tidligere har nølt på så har jeg troen på at det vil gjennomføres. I tillegg så gjør jeg dette nå i all offentlighet, som gjør at å trekke seg ikke er et alternativ.

 

Du er derfor hjertelig velkommen til å følge meg på denne reisen, i motbakker og medvind. Det kommer til å bli beinhard, forhåpentligvis moro, og absolutt verdt det!

 

 

Kommentér gjerne nedenfor med dine mål for 2021 som vi alle ønsker skal bli bedre enn året vi gledelig legger bak oss. 

Likte du dette?

20190702_193721-01-01

Skrevet av André Giæver

andre@bedrelivsstil.no

Legg igjen en kommentar

proper-nutrition-healthy-food-a-healthy-diet-cook-at-home-simple-and-delicious-homemade-food

Riktig kosthold krever personlig tilpasning

Produktivitet

5 tiltak for å bli mer effektiv og produktiv på kontoret

Enklere liv

10 bud for et enklere liv

Produktivitet

10 bud for økt produktivitet